Digitala Nyheter V.49 - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
December 11, 2022   /   NEWS

Digitala Nyheter V.49

 

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter V.49! Den här veckan får vi ta del av nyheter kring Twitter, Instagram, YouTube och Snapchat. Häng med!

Twitter tar bort alternativet Moments

Twitter har nu meddelat att alternativet Moments inte längre finns. Twitter noterar dock att du fortfarande kommer att kunna se de som skapats tidigare, men alternativet att skapa nya Moments försvinner, vilket i praktiken markerar slutet på Moments-projektet som lanserades 2015. Vid den tiden utsågs Moments som “ett helt nytt sätt att se på Tweets”, där Twitter ville göra funktionen till ett stort fokus, som ett sätt att hjälpa till att lyfta fram det bästa av vad plattformen har att erbjuda, utan att behöva känna dig runt i appen, eller följa rätt personer. Moments var en höjdpunkt för de bästa artiklarna varje dag som kurerades av Twitters nyhetsteam. Men medan det första svaret på alternativet visade något löfte, har Moments användning och intresse minskat över tiden.

Instagram uppdaterar “Shadowbans” 

Instagram vill ge mer insyn för kreatörer med en ny uppdatering av instrumentpanelen för kontostatus i appen, som kommer att indikera om ditt innehåll är berättigat att rekommenderas av dess olika system. Det kommer också att ge tips om hur man åtgärdar eventuella problem på denna front. Om du ser en gul varning i din kontostatus-skärm kan du klicka dig vidare för att lära dig mer, som sedan visar ett urval av inlägg som kan bryta mot Instagrams regler, tillsammans med en förklaring om varför de kan bryta mot plattformens politik.

YouTube lägger till nya redigeringsverktyg

YouTube har annonserat en rad nya justeringar och uppdateringar, som faktiskt är ganska betydande, på olika sätt, men särskilt om du vill göra Shorts till ett fokus på väg in i det nya året. För det första, YouTube ger Shorts-skapare möjlighet att använda en bildruta från deras klipp som miniatyrbild i processen för att skapa shorts, med början med Android-användare. Kreatörer kan redan välja en miniatyrbild för sina Shorts i YouTube Studio, men den här nya processen kommer att göra det lättare att göra det inom det ursprungliga uppladdningsflödet, vilket kan hjälpa till att effektivisera processen.

Snapchat lanserar nya Bitmoji Clothing Drop med Adidas

Personalisering med avatarer blir allt mer en ny form av uttryck och en ny möjlighet för varumärken, och Snapchat, via sina populära Bitmoji-avatarer, vill haka fast vid denna förändring genom att införliva nya digitala klädalternativ i sitt utbud. I ett nytt partnerskap har Snapchat och Adidas gått samman för att släppa en ny linje med exklusiva Bitmoji-kläder som för första gången kan köpas via tokens som förvärvats i appen. Snabb Tokens kommer i varierande paket och kan användas i Snapchats olika shopping- och åtkomsterbjudande, som Snapchat hoppas kunna expandera till ett bredare digitalt handelssystem inom appen.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.49 eller vill komma i kontakt med oss så gör ni det enklast här! Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter här.

Digitala Nyheter V.49