Digitala Nyheter V.48 - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
December 2, 2022   /   NEWS

Digitala Nyheter V.48

 

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter V.48! Den här veckan får vi läsa om bland annat Pinterest, LinkedIn, WhatsApp och YouTube. Häng med!

Pinterest avslutar sitt Creator Rewards-program

Pinterest har meddelat att de avslutar sitt Content Rewards-program senare i veckan. Detta var ett sätt för kreatörer att tjäna pengar genom att skapa idénålar med teman, baserat på månatliga uppmaningar från Pinterest. Detta gjorde det möjligt för Pinterest att både uppmuntra Idea Pin-aktivitet och vägleda dessa Pins mot mer engagerande element, men nu går det vidare från projektet. Olika sociala plattformar har erbjudit liknande incitamentsprogrammen, med varierande framgångsnivåer, men för det mesta har de så småningom blivit ohållbara. Vilket på något sätt är förväntat.

LinkedIn lanserar Native Post Scheduling I appen

Vissa användare har nu tillgång till LinkedIns inbyggda schemaläggning för inlägg, som det har testat internt under de senaste månaderna. Det lägger till ytterligare ett verktyg till din LinkedIn-hantering, vilket kan vara till stor hjälp för att maximera din närvaro på plattformen. Och med fler användare som letar efter potentiella alternativ, ifall Twitter faller in i sig själv, kan det vara en större övervägande. Processen är ganska enkel, man trycker på klockikonen för att komma åt schemaläggnings-alternativet och anger sedan ett datum och en tid för när du vill att ditt inlägg ska gå live i appen.

WhatsApp lägger till ett nytt alternativ 

WhatsApp rullar nu ut ett nytt alternativ som gör att du kan skicka ett meddelande till dig själv, vilket kan vara bra för att föra anteckningar, skicka länkar som du vill komma tillbaka till och hålla reda på möten till exempel. Du kommer nu att kunna se dig själv som en kontakt i din WhatsApp-mottagarelista, med WhatsApp som lyfter fram exempel som inköpslistor, reseinspiration och röstanteckningar. Funktionen har nu testats under de senaste veckorna, med betatestare som fick tillgång i slutet av oktober. WhatsApp har nu bekräftat att det rullas ut till alla användare, på både android och iOS.

YouTube lägger till frågesporter 

YouTube har lanserat två nya tester för funktionen Community Posts, som kommer att ge fler sätt för kreatörer att engagera och interagera med sin publik i appen. Communityinlägg är en flödesbaserade uppdateringar som kan ses på fliken “Community”, som kan nås på YouTube-kanaler med över 500 prenumeranter. Det är i grunden ett uppdateringsflöde i sociala medier, utformat för att öka engagemanget med din YouTube-gemenskap, förutom dina vanliga videouppladdningar. Först ut är YouTubes nya visuella redigeringsprocess för bildbaserade inlägg, vilket ger fler sätt att skapa dina communityuppdateringar. Youtube lägger också till frågesporter som ett annat alternativ för communityposter, vilket ger fler sätt att skapa direkt engagemang och interaktion med dina tittare.

 

Har ni några frågor om Digitala Nyheter V.48 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här! Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter här!

Digitala Nyheter V.48