Digitala Nyheter V.47 - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
November 25, 2022   /   NEWS

Digitala Nyheter V.47

 

Digitala Nyheter V.47

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter V.47! Idag ska vi få ta del utav nyheter kring Snapchat, LinkedIn, Youtube och TikTok. Häng med!

Snapchat lanserar nya funktioner för att fira VM 

Snapchat har tillkännagett en rad nya funktioner för att hjälpa fansen att engagera sig i VM 2022, inklusive lagbaserade AR-filter, nya AR Try-On-funktioner, så att du kan se hur du skulle sett ut i varje lags kit och liveuppdatering för att hålla dig informerad om det senaste. Först ut är Snapchats nya ansiktsmålnings-inspirerande teamfärglinser, som ger ett enkelt sätt att visa ditt stöd i appen. Snapchat säger att alla deltagande lag kommer att ha sina egna linser, vilket gör det möjligt för alla supportrar att visa sina lagfärger på ett interaktivt och engagerande sätt. De lanserar också en ny upplevelse som heter “Live Garment Transfer Lenses” som gör att du virtuellt kan prova varje deltagande lags uniform.

Youtube testar nya produkttaggar för Shorts

Youtube lanserar ytterligare ett alternativ för intäktsgenerering för Shorts, med ett nytt experiment som kommer att se att vissa kreatörer kan tagga produkter för köp i sina Shorts-klipp. Som rapporterats av The Finanvial Times har Youtube startat ett nytt pilotprogram med utvalda kreatörer i USA, som kommer att se produkttaggar visas i Shorts, med tittare i USA, Indien, Brasilien, Kanada och Australien som kan se taggarna och shoppa direkt i appen. Detta kan ge en viktig livlina för kreatörer av shorts, och ett annat nyckelelement till Youtubes fördel, eftersom kampen om kreativa talanger hettar till i utrymmet.

LinkedIn lanserar en ny säkerhetshubb

Som en del av sin pågående strävan att förbättra varumärkessäkerheten vid annonsplacering har LinkedIn nu lanserat ett nytt säkerhetsnav för varumärken för sina Audience Network-annonser. Detta kommer att göra det möjligt för annonsörer att ta reda på mer information om LinkedIns partnerplattformar och skapa tillåtelse samt blockeringslistor för att klara detsamma. LinkedIns Audience Network gör det möjligt för annonsörer att utöka sina kampanjer bortom själva LinkedIn och dela sina kampanjer över plattformens nätverk av publiceringspartners, som inkluderar tusentals premiumpartner-appar och webbplatser där LinkedIn-medlemmar spenderar sin tid. Det nya Brad Safety-navet ger direkt kontroll över dessa placeringar.

TikTok försöker ta itu med säkerhetsproblem

Egentligen är det enda som verkligen kan stoppa TikToks snabba uppgång just nu, regeringsreglering, med myndigheter i flera regioner som fortsätter att analysera appens potentiella band till den kinesiska regeringen, och säkerheten för avändardata i detta avseende. Den amerikanska kommittén för utländska investeringar har undersökt TikTok i flera år, vilket har sett flera höga tjänstemän med anknytning till utredningen offentligt begära att appen ska förbjudas på grund av sådana problem. Nu har FBI anslutit sig till dessa samtal, och FBI-chefen Chris Wray sa att appen, enligt hans bedömning, verkligen utgör ett hot mot den nationella säkerheten. Sådana påståenden är inget nytt, TikTok har ställts inför samma anklagelser sedan lanseringen i USA, med farhågor som ökar med tiden, eftersom appens inflytande fortsätter att expandera.

 

Har ni några frågor eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här. Ni hittar även förra veckans Digitala Nyheter här!

Digitala Nyheter V.47