Digitala Nyheter V.46 - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
November 15, 2022   /   NEWS

Digitala Nyheter V.46

 

Digitala Nyheter V.46

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter V.46! Den här veckan får vi ta del av nyheter kring Youtube, Pinterest, Instagram & LinkedIn. Häng med!

YouTube utökar översättningar av kommentarer och smarta svar 

YouTube har tillkännagivit en utökning av sina verktyg för kommentarsöversättning, tillsammans med bredare tillgång till Smart Replies, dess strömlinjeformade, mall-svarsalternativ, som gör det lättare att snabbt interagera med tittarna i appen. YouTube säger att detta har varit ett mycket efterfrågat tillägg, och baserat på detta lägger de nu till kommentarsöversättningar till Studio Mobile, vilket ger ett annat sätt att engagera sig i kommentarer som publiceras på ett annat språk. YouTube utökar också sitt “Smarta Svar”-experiment, som ger kommentarsförslag när man svarar in-stream-tittare.

Pinterest tillkännager bredare lanserar av sin “Shuffles” Visual Collage-app

Efter att ha lanserat sin nya “Shuffles” visuella collage-app för utvalda användare redan i augusti, gör Pinterest nu appen tillgänglig så att vem som helst kan skapa sina egna konstnärliga collage från ursprungna Pinterest-bilder. Shuffles låter användare lägga olika foton av objekt över varandra i en konstnärlig visning, som sedan kan animeras och/eller ställas in på musik. Användare kan sedan dela sina skapelser i andra appar, med produktbilderna länkade tillbaka till Pinterest för att uppmuntra mer upptäcktsaktivitet. Användare kan antingen välja bilder från Pinterest, eller ta sina egna, med Pinterests system som skannar Pinterest efter liknande objekt. Som nämnts gjordes appen ursprungligen endast tillgänglig för utvalda användare, men även i begränsad utgåva utlöste den omedelbart en trend bland yngre publik.

Instagram ger kapacitet att lägga till musik till stillbilder

Instagram har lagt till funktionen att lägga till musik till stillbilds-inlägg, vilket ger ett annat sätt att integrera musik i IG-upplevelsen. Du kommer nu att se ett nytt “Lägg till musik”-alternativ när du ska lägga upp ett inlägg, där du kan söka efter låtar att lägga till i ditt stillbilds-inlägg. Du kan välja ett segment på mellan 5 och 90 sekunder av låten av använda, vilket ger ytterligare sammanhang och/eller atmosfäriska element till ditt inlägg.

LinkedIn lanserar en ny kodutbildning med GitHub

LinkedIn har tillkännagett ett nytt utbildningssamarbete med Github, som kommer att tillhandahålla fler utbildningsresurser för mjukvaruutvecklare inom LinkedIn Learning-plattformen. Den nya LinkedIn Learning med GitHub Codespaces-integrationen kommer att göra det möjligt för utvecklare att få verklig arbetsplatsliknande övningar för att öka sina kodningsfärdigheter. De nya GitHub Codespaces kommer att finnas tillgängliga i 50+ LinkedIn Learning-teknikkurser, och tillhandahåller “verkliga mjukvaruutvecklings-miljöer” för de mest populära programmeringsspråken.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.46 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!

Digitala Nyheter V.46