Undvik skräpposten för dina mail - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
December 1, 2022   /   Marketing

Undvik skräpposten för dina mail

 

Undvik skräpposten för dina mail

Har du koll på din leveransbarhet när du skickar mail? Många lägger tid, energi och pengar på att skapa bra innehåll till sina mail-utskick, men glömmer vissa viktiga punkter för att mailet inte ska hamna i någons skräppost. Här har vi listat lite tips för att undvika skräpposten för dina mail!

Kontaktlistor

Det här är ett big no! Även fast det är lagligt att köpa listor och skicka mail till personer som har godkänt kommunikation via mail, men det är inte en bra idé. Detta eftersom de här personerna som du skickar till har högst troligt aldrig hört talats om dig och kommer med största sannolikhet att avprenumerera på ditt mail eller bli markerad som spam. Grunden till en bra leveransbarhet är en bra relation mellan avsändare och mottagare. Så fokusera istället på att bygga upp en kontaktlista med e-postadresser av kvalité.

 

Ren och uppdaterad lista

Även om din lista endast består av personer som själva valt att finnas på din lista, så riskerar du att bli markerad som spam. Så, i det här fallet är det bättre med kvalité framför kvantitet. Genom att plocka bort dina hard bounces och oengagerade kontakter kommer du inte bara öka din leveransbarhet över tid, du kommer även få en markant högre open rate.

 

Double opt-in

Double opt-in innebär att nära någon fyllt i sin e-post för att prenumerera på din lista får dom ett bekräftelsemail med en länk där kontakten måste godkänna att dem vill ta emot kommunikation från dig. Double opt-in säkerställer att du får rätt e-postadress på din lista vilket minskar hard bounces. Genom att lägga in double opt-in kommer du få en mer kvalificerad lista och dina kontakter kommer vara mycket mer engagerade i dina utskick. Motsatsen till double opt-in är single opt-in, vilket rent krasst innebär att vem som helst kan fylla i fake adresser som hamnar direkt på din lista.

 

En klockren rubrik

Rubriken kan kännas som en mindre sak att tänka på bland alla de tekniska sakerna, men det kan mycket väl vara som så att du hamnar i skräpposten för att du har använt fel ord i din rubrik. Undvik till exempel utropstecken, bara stora bokstäver eller triggerord som “100% FREE” och liknande.

 

Vi önskar er ett stort lycka till med era mail och håller tummarna att de inte hamnar i skräpposten!

Undvik skräpposten för dina mail