Få fler följare på LinkedIn - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
November 21, 2022   /   Marketing

Få fler följare på LinkedIn

 

Få fler följare på LinkedIn

Det är väldigt enkelt att skapa en företagssida på LinkedIn, och vissa kanske tänker att det räcker där efter att man lagt till sin logga och en bakgrundsbild. Men vill man få fler följare på sin företagssida så är det mer grejer att tänka på.

Enligt LinkedIn så får sidor med fullständig information 30% mer visningar i jämförelse med sidor som inte är kompletta med information, dessutom om informationen på din sida är anpassad efter din målgrupp så är sannolikheten större att de börjar följa din sida. Ett steg till är om du lägger ut innehåll i inlägg som känns rätt för din målgrupp.

 

SEO

En viktig insikt är att du kan optimera din sida för sök, som du säkert vet är SEO superviktigt för alla företagare som vill synas och samma sak gäller på LinkedIn. Först och främst lägger du in relevanta sökord i din underrubrik, din så kallade “Tagline”. När du är klar med det så bör du sedan se över din “Om”-sektion, så att den speglar ditt företags värden, mål, vision och mission. Därefter ser du till att lägga in alla relevanta länkar, till exempel till din hemsida. Taglinen visas även i Google Search, så var relevant med vad ditt företag kan erbjuda.

 

Optimera ditt innehåll för din målgrupp

En viktig sak innan du börjar posta innehåll på LinkedIn, se till att ha koll på ditt företags “tone of voice”, färger och logga. Du vill ju att folk ska komma ihåg ditt företag och det görs inte om man ändrar saker och ting hela tiden, så försök hålla dig till företagets brand. Se även till så att du lägger ut längre texter som matchar vad din målgrupp söker på, då blir dina inlägg också mer sökbara än om du bara skulle lägga ut inlägg med ett fåtal ord eller korta meningar. Du kan alltid använda dig av tjänster för sökords-research för att ta reda på detta. Se också till att använda både bilder och videos och väl genomtänkta sådana som speglar ditt företag och brand.

 

Var frekvent och planera ditt innehåll 

Som med alla andra sociala kanaler är det bra att posta frekvent och gärna planera inläggen så du vet vad som ska ut och när de ska ut. Sidor som lägger ut inlägg varje vecka ser dubbelt så mycket engagemang än de som inte gör det. Det här genererar också organsik räckvidd vilket i sin tur leder till nya potentiella följare och på så vis växer sidan. När du har lagt ut inlägg, se till att svara på eventuella kommentarer, för att få mer spridning och visa att du är aktiv.

 

Analysera konkurrenter och LinkedIn Ads

När väl grunden är satt och du kommit i gång så kanske du funderar på hur du ökar ytterligare och kan växa vidare. Ett tips är att kolla på vad dina konkurrenter gör och se hur de jobbar, på så vis kan du fylla ett utrymme som kanske saknas och tillföra mervärde till din potentiella kund. Men tänk på att inte kopiera rakt av! Att jobba med LinkedIn Ads är också en bra väg framåt, det viktiga här är att man sätter upp en strategi som passar just ditt företag och ditt företags mål. Alla företag är olika och har olika förutsättningar, det viktiga här är att anpassa det rätt utefter just det. Många gånger är LinkedIn Ads ett riktigt bra komplement till din organiska räckvidd för att bygga ditt varumärke.

 

Vi önskar er lycka till med er företagssida på LinkedIn! Vill ni komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!

Få fler följare på LinkedIn