Digitala Nyheter V.45 - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
November 10, 2022   /   Development

Digitala Nyheter V.45

 

Digitala Nyheter V.45

Välkomna tillbaka till Digitala Nyheter V.45! Den här veckan ska vi få läsa om bland annat Instagram, TikTok, Youtube och WhatsApp. Häng med!

Instagram lanserar sina nya schemaläggnings-verktyg i appen

Efter att ha testat det med utvalda användare under de senaste veckorna så kör nu Instagram ut sina nya verktyg för schemaläggning av inlägg i appen till alla professionella konton i appen. Det här kommer att göra det möjligt för dig att schemalägga foton, karuseller och Reels direkt i appen, upp till 75 dagar i förväg. Funktionellt tillför detta inget nytt eftersom du har kunnat schemalägga inlägg via Creator Studio sedan 202. Men det kan göra det enklare att hantera ditt innehåll när du är på språng, medan kapaciteten att schemalägga Reels, i synnerhet, kan hjälpa dig att maximera din innehållsprestanda.

 

TikTok ger en ny översikt över sina säkerhets- och integritetsverktyg

TikTok är den mest populära sociala appen bland tonåringar för tillfället, och med det kommer det också en nivå av oro kring innehållet som tonåringar ser i appen, och vad TikToks algoritmer kastar ut för att hålla dem anslutna till plattformen. TikTok har mött betydande  kritik på den här fronten och har till och med förbjudits i vissa regioner för att ha exponerat ungdomar för provocerande, oanständigt innehåll, samtidigt som det finns farhågor kring rovdjur i appen, vilket ytterligare kan utsätta barn för risker. För att hjälpa till med detta, och som en del av Brand Safety Summit, som nyligen hölls i New York, har TikTok publicerat en ny översikt över sina olika säkerhetsverktyg, för att ge föräldrar mer insikt i hur de kan hålla sina barn säkra i appen, och för att hantera den tid de spenderar på appen.

 

Youtube tillkännager utökad lansering av livestream-gäster 

Youtube har meddelat att de öppnar upp sitt “Go Live Together”-alternativ för fler användare från och med denna veckan, vilket kommer att ge mer kreativa överväganden för dina livestreamar i appen. Youtube har börjat testa Go Live Together med utvalda kreatörer redan i Mars, och vill nu ta det till nästa steg. Go Live Together låter dig bjuda in en annan Youtube-användare till din stream, där videon sedan visas i vertikal delad skärm, vilket ger nya engagemangs- och interaktionsalternativ under en livesändning på Youtube.

 

WhatsApp lanserar gemenskaper för att maximera ämnesbaserad upptäckt och engagemang 

Efter att ha annonserat sin kommande uppgradering av gruppchatt redan i April, har WhatsApp nu lanserat sin nya “Communities”-uppdatering, som ger ytterligare funktionalitet för dina gruppchattar i appen. Den nya Community-processen det möjligt för användare att ansluta relaterade gruppchattar under en enda banner, vilket gör det lättare att hålla kontakten med ett bredare sammanhang kring ett ämne. Varje WhatsApp-gemenskap kommer att innehålla en beskrivning av vad gemenskapen är till för, såväl som en meny med undergrupper inom den gemenskapen som medlemmar kan välja att gå med i. Det kommer att möjliggöra alla nya sätt att använda appen för att anslut, samtidigt som det underlättar nya former av upptäckt, vilket ger fler sätt att hålla kontakten på.

 

Har ni några frågor angående Digitala Nyheter V.45 eller vill komma i kontakt med oss på Helsingborg Design LAB så gör ni det enklast här!

Digitala Nyheter V.45