Allt från vårt LAB/Nyheter & Blogg - Helsingborg Design LAB
rectangle3
hexa
circle
The LAB / Tech Tip / July 17, 2023

Allt från vårt LAB
/Nyheter & Blogg

By Tiffany Karlsson

Avvisningsfrekvensen för hela sajten:
Totala antalet avvisningar på alla sidor/ totala antalet besök på alla sidor.

Tips till att sänka Bounce Rate:
Se över ditt innehåll på sajten Ingen tycker om att mötas av en vägg av text. Se till att du har optimerat innehållet på sidan samt dela upp den så att det inte känns så tungt.

Kontrollera CTA
Är det tydligt vad du vill att dina besökare ska göra på din sajt? Om svaret är nej så kan det vara en bra ide att sätta upp tydliga CTAs “call to actions” på din sajt.

Pop ups
Tänk på hur du använder Pop Ups. Det kan förstöra mer än att hjälpa i vissa fall mm du använder dig av pop ups som tar över hela sidan då risken är större att besökaren lämnar direkt.

Undersök enheterna
Kontrollera om avvisningsfrekvensen skiljer sig något mellan olika enheter. Är det så att mobil har en betydligt högre avvisningsfrekvens än vad besökaren har som kommer från en laptop så kan det vara en bra ide att se hur ni kan göra det bättre för den mobila användaren.

Ge alla sidor kärlek
Om ni har en bra start- och konverteringssidor men fortfarande en hög bounce rate på hela sajten så kan det vara dags att kolla på det mindre viktiga sidorna där du inte lagt lika stort fokus. Eftersom google räknar på avvisningar på alla sidor så kan dessa sidor höja snittet rejält för din totala bounce rate.

Landningssidor
Det spelar ju ingen roll hur grym startsida du har om det är så att du leder in trafik till en annan sida med exempelvis en kampanj. Så se därför över vilka sidor du kommer att använda i kampanjer och optimera dessa så att besökarna får en så bra start som möjligt när det klickar sig in på din sajt.

Vi önskar er ett stort lycka till med att sänka Bounce Rate och skulle ni behöva fråga oss något eller vill har vår hjälp så når ni oss enklast här!